Köszöntjük a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola honlapján!

tehetsegpont

Igazgató: Kárász Péter • Igazgatóhelyettesek: Feketéné Pősz Anett, Tihanyiné Gerencsér Ágnes
 

Cím: 6400 Kiskunhalas, Fazekas Mihály utca 1.
Telefon: +36 (77) 521-973 • Fax: +36 (77) 521-974
e-mail:

Fenntartó tankerületi központ: Kiskőrösi Tankerületi Központ
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 2.
Tel: +36 (78) 795-211 • e-mail: 

 

Minősítéseink

refintlogo color big

bazisintezmeny logo

okoiskola

Következő esemény
Utolsó tanítási nap
Courtesy of Go Mylo Countdown
Keresés az oldalon
Képes krónika

Thumbnail image

Tanulói laptop program

sitelogo hatartalanul

tehetseghu 234x60

Látogatók
Oldalainkat 80 vendég böngészi
Statisztika
Tagok : 44
Tartalom : 725
Tartalom találatai : 440241
Látogatószámláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa118
mod_vvisit_counterTegnap243
mod_vvisit_counterA héten1131
mod_vvisit_counterMúlt héten1295
mod_vvisit_counterEbben a hónapban3316
mod_vvisit_counterMúlt hónapban5515
mod_vvisit_counterÖsszesen966044
Bejelentkezés
Bejelentkezés tanárok részére.A rendőrségen jártunk

2011. október 24-én a HHH-s diákokkal a kiskunhalasi Rendőrkapitányságra látogattunk. Farkasné Wodring Zsuzsanna rendőr százados, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság sajtóreferense fogadott bennünket. Beszélt a gyerekeknek a rendőrség munkájáról és szervezeti felépítéséről.
Egyik munkatársa bemutatta nekünk a Schengen- buszt, amely egy speciálisan kialakított furgon, hő-kamerával, informatikai rendszerrel, sőt még útzár felszerelés is található benne.
Meglátogattuk az ügyeleti helységet, ahova a 107-es segélyhívások érkeznek. Egy másik szobában láttuk azokat az eszközöket, melyekkel ujjlenyomatot vesznek és fényképeket készítenek a bűnügyi nyilvántartásba kerülő személyekről.
A látogatás több gyerek érdeklődését felkeltette a rendőrségi munka iránt. Előfordulhat, hogy pár év múlva néhányan ezt a felelősségteljes hivatást fogják választani.
Képek a galériában

 

Két hétvégi nap két sakkversennyel

Sakkozóink október 22-én Kakasdon (Tolna megyei település), 23-án Budapesten versenyeztek. Előbbin mindannyian érmesek lettek:
Király Kata (ezüst),Tapodi Norman (3.b) és László Máté (5.b) bronz.
A budapesti tornán – az ország legnagyobb egynapos sakkversenyén; idén több mint 250 résztvevővel – Kata saját csoportjának 8. helyezettje lett.

 

Segíts magadon Alapítvány

A Segíts magadon Alapítvány támogatásával segíti a nyelvi, informatikai és sportfoglalkozásokban történő részvételt. A tehetségprogram indítása során kialakítja azt a gyakorlatát is, hogy a programba bevonható gyermekeket támogassa. Kérjük, akinek lehetősége van, járuljon hozzá feltételeink javításához, hogy még jobb eséllyel biztosíthassuk a tehetségprogram sikerét! Támogatás esetén a támogatónak az Erste Bankba kell befáradnia, s az összeget erre a számlaszámra befizetnie: 11998408-03601514. Köszönjük!

 

DKMT-Kupa

A DKMT-Kupát 2011.október 14-15-én rendezték meg a romániai Temesvárott.
Rajtunk kívül Románia 4, Szerbia 2 egyesülettel indult a versenyen. Tornászaink remekül szerepeltek a hétvégén és mindenki éremmel térhetett haza.
Eredmények: 8-10 évesek: Talaj: 2. Süveges Csanád Gyűrű: 6. Süveges Csanád 11-12 évesek: Összetett: 6. Szalai Ádám Gyűrű: 3. Szalai Ádám Nyújtó: 6. Szalai Ádám 13-14 évesek: Összetett: 2. Kovács Gábor 6. Szalai Viktor Talaj: 3. Szalai Viktor 4. Kovács Gábor Lólengés: 2. Kovács Gábor 4. Szalai Viktor Gyűrű: 2. Szalai Viktor 4. Kovács Gábor Ugrás: 4. Kovács Gábor Nyújtó: 3. Kovács Gábor 15-16 évesek: Összetett: 5. Magyar Benjamin (volt Fazekasos) Talaj: 1. Magyar Benjamin
Gyűrű: 6. Magyar Benjamin Ugrás: 4. Magyar Benjamin. A legeredményesebb tornász Kovács Gábor lett. Gratulálunk!

 

V. Aradi vértanúk Kupa

16 csapat részvétel pénteken és szombaton rendezték a Szilády Áron Református Gimnáziumban az V. Aradi Vértanúk Labdarúgó Emléktornát. Mindhárom korcsoportban a házigazdák taroltak, alig tudták megszorítani őket.
Csapatunk a pénteki selejtező mérkőzéseket követően szombaton délelőtt az 5. helyért mérkőzhetett a Szent József Katolikus Általános Iskola együttesével. A találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget, így következhettek a büntetők. Az izgalmas pontrúgásokban mi voltunk a jobbak, így megszereztük a kupa 5. helyezését. Csapatunk tagjai: Kolompár Gábor, Szabó Henrik, Döbrentei Dávid, Font Miklós, Szűcs Csaba, Kutasi Ferenc, Laskovics Marcell, Borka Barnabás. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Döbrentei Dávid és Szűcs Csaba.

 

Sakk

2011. október 8-án rendezték meg a Kecskeméti Ősz nevet viselő országos sakkversenyt. Erre a megmérettetésre mindig sokan érkeznek - külföldről is- most Szerbiából, Angliából, a dél-alföldi régióból összesen 108-an neveztek. Öt csoportban zajlanak a küzdelmek. Király Kata a 3.csoport lány mezőnyében 4 pontjával lett ezüstérmes. Tapodi Norman a 28 fős 4.csoportban 5,5 pontjával szerezte meg az okleveles 4. helyet. Ugyanitt a Normannál 2 évvel fiatalabb Szuromi Vajk pont lecsúszva a kiemelt helyekről, de még mindenképpen elfogadható teljesítménnyel 7. lett. László Máté, Kata csoportjában kettő vereséggel öt győzelemmel lett 5. Iskolánkat ők 4-en képviselték. A következő ilyen jellegű versenyünk Kecskeméten november utolsó szombatján lesz. Gratulálunk és további sikereket kívánunk! Kép a galériában

 

Országos Kistornász Bajnokság

2011. október 8-án Budapesten rendezték meg az Országos Kistornász Bajnokságot. Ezen az eseményen iskolánk csapata 2. helyezést ért el. A csapat tagjai: Süveges Csaba, Süveges Csanád, Kádár Leander, Kádár Zalán, Gyóni Tamás és László Dénes. Egyéniben Kádár Leander 6. helyezést ért el. Gratulálunk! Kép a galériában.

 

Tehetségnap

Tehetségnap témában kistérségi konferenciát rendezett a Bibó István Gimnázium és a Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola. Október 7-én délelőtt a Csipke Hotelben a két intézmény vezetője együttműködési megállapodást írt alá. A kistérségi konferencia ünnepélyes megnyitóján Gyovai István mondott köszöntőt. A polgármester beszédében a tehetségkutatás, -ápolás és –fejlesztés fontosságát hangsúlyozta. A rendezvényen írta alá a Nyílt iskola program együttműködési megállapodást Veszelszkiné Huszárik Ildikó, a Bibó István Gimnázium és Nagy Czirok Lászlóné, a Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola igazgatója. A Csipke Hotel konferenciatermében ezt követően Rajnai Gábor, a Magyar Géniusz Program Tehetségpontok Hálózati és Koordinációs Munkacsoportjának vezetője Tehetség és fejlesztés címmel tartott előadást. A rendezvényt fővárosi és megyei oktatási szaktekintélyek is megtisztelték jelenlétükkel. A megnyitó után a két iskolában szekciónként folytatódott a tehetségnap. Képek a galériában.

 
További cikkeink...