Minősítéseink

refintlogo color big

bazisintezmeny logo

okoiskola

Következő esemény
Utolsó tanítási nap
Courtesy of Go Mylo Countdown
Keresés az oldalon
Képes krónika

Thumbnail image

Tanulói laptop program

Megvalósult Magyarország Kormányának támogatásával

tehetseghu 234x60

Látogatók
Oldalainkat 35 vendég böngészi
Statisztika
Tagok : 41
Tartalom : 805
Tartalom találatai : 507681
Látogatószámláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa168
mod_vvisit_counterTegnap382
mod_vvisit_counterA héten1875
mod_vvisit_counterMúlt héten4284
mod_vvisit_counterEbben a hónapban12281
mod_vvisit_counterMúlt hónapban16734
mod_vvisit_counterÖsszesen1096795
Bejelentkezés
Bejelentkezés tanárok részére.Bemutatkozás

 

1972 óta működik iskolánk, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola. Épületünket EFOP 4.1.3 pályázati keretből 2018-ban újították fel.
Fenntartónk a Kiskőrösi Tankerületi Központ.
6-14 éves korú tanulóink száma székhelyünkön közel 400, zsanai feladatellátási helyünkön 1-4 évfolyam két, összevont csoportjában 26. A 2015 óta tagiskolánkként működő balotaszállási iskolában 100 körüli.

Az informatika és testnevelés tantárgyakat emelt óraszámban és követelményekkel tanulhatják a gyerekek, ez intézményünk fő profilja.

Sportkapcsolataink révén több országban ismertek vagyunk. Tornász tanulóink a Fazekas Diáksport Egyesületben edzenek, és az Országos Diákolimpiáról mindig dobogósként, gyakran első helyezettként térnek haza. A lányok fitneszben érnek el országos sikereket. A torna és a fitnesz edzések vezetőedzője testnevelő tanárunk. A DKMT kupa nemzetközi, a Fazekas Olimpia országos kezdeményezésünk a fiú tornászok számára.
Az oktatási miniszter Jó tanuló- jó sportoló díját 1995.óta 14 tanítványunk kapta meg.

Informatikát mindenki tanul, sokan szakkörre is járnak. Tanulóink közel fele emelt szinten, magasabb óraszámban választja az informatikát. Ők szinte mind megszerzik 8. osztály végére az ECDL vizsga Start fokozatát.

Angol és német nyelven tanulhatnak diákjaink. Alapfokú nyelvvizsgát minden évben több tanulónk sikeresen tesz le.

Hátrányos helyzetű tanulóinkkal integrációs program keretében foglalkozunk.

Gyerekek szerkesztik Fazék című iskolaújságunkat, s iskolarádiónkat is tanulóink működtetik. Mindentanév végén kiadványt jelentetünk meg.

Tehetséggondozó programot dolgoztunk ki, melynek megvalósításához a 2011/12. tanévben kezdünk hozzá. A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága a Tehetségpont működési kérelmünket elfogadta, így részt veszünk a Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Programban. Munkánk elismeréseként tehetségpont akkreditációs eljáráson kiváló minősítést kaptunk.

2012 óta minden évben nyertünk Nemzeti Tehetség Pályázatokon jelentős támogatást. Kezdeményeztük a Talentum Tehetségtanács létrejöttét a térségben, melynek működéséhez a titkárt adjuk.
Számos szakkör várja az érdeklődőket, választásuk szerint: angol, matematika, informatika, rajz, színjátszó, énekkar, újságíró, valamint újságszerkesztő. Ezen kívül sportköri foglalkozások (asztalitenisz, atlétika, fiútorna, lánytorna, labdarúgás, sakk, játékos vetélkedő, kosár- és röplabda) látogatására is lehetőség nyílik a délutáni órákban. Testnevelés tantervünkben úszásoktatás is szerepel. Lovagolni is járnak negyedikeseink.

 

2016. január 30. óta ökoiskolaként működünk. Ehhez minden évben munkatervet állítunk össze, ami minden tanuló számára tartalmaz feladatot.        

Új helyére költözött iskolai könyvtárunk állománya rendelkezésre áll minden tanulónak a hét minden napján a délutáni órákban. 

Hagyomány nálunk, hogy decemberben Családi Sportnapot, január végén Szülők-nevelők Bálját, februárban sítábort, márciusban Nyílt Napot, áprilisban Szóvarázs prózamondó versenyt, májusban Diáktárlatot, Fazekas Olimpiát és DKMT Kupát, júniusban edzőtáborokat szervezünk, nyári szünetben pedig napközis tábort. A nyílt napokon a leendő elsősöknek is lehetőségük van bepillantást nyerni az iskola életébe, a tanórák menetébe és megismerkedhetnek a tanítónénikkel. 2010. óta projekteket, témaheteket is beiktatunk az iskola éves munkatervébe.

Fontos szerepet játszanak életünkben a pályázatok.
Több HEFOP, TIOP és TÁMOP projekt megvalósítása folyt iskolákban, melyek célja az egész életen át tartó tanulás képességének és igényének megalapozása, a kompetencia alapú oktatás módszertanának elterjesztése, az esélyegyenlőség felé törekvés és az IKT eszközök alkalmazásának fejlesztése.

2005-ben TIOK (Térségi Iskolafejlesztő Központ) lettünk; a képességfejlesztésen alapuló oktatást valósítjuk meg, s a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyének növelését szolgáló projektben is konzorciumot vezettünk.

2014. február 28-ai dátummal a TAM–308/2014 LEKIEKU-001929–2014 ügyiratszámú határozat alapján minősített referenciaintézmény lett iskolánk. Ezen cím alapján intézményünk referenciaintézményként működhet az alábbi területeken:

- Kompetencia alapú nevelési, oktatási programot átfogóan, mintaadóan alkalmazó intézmény
- Befogadó pedagógiai gyakorlat/integrációs pedagógiai program alkalmazásában mintaadó intézmény, feladatellátási hely
- Az infokommunikációs technikák alkalmazásában példaértékű intézmény, feladatellátási hely

2017 óta pedig az Oktatási Hivatal bázisiskolájaként nyújtunk szakmai segítséget Bács-Kiskun és Csongrád megye hozzánk forduló iskoláinak. 9 önálló innovációt és 8 jógyakorlatot dolgoztunk ki, utóbbiak közül 3-at Bevált jógyakorlattá minősített az OFI. Szakmai, pedagógia módszertani fejlesztéseinket, úgynevezett jó gyakorlatainkat az ország 32 iskolájának nevelőtestületei vették át. Most a fenntartónktól kapott támogatás segítségével fejlesztjük őket, és adjuk át más iskoláknak.

Minőségpolitikánk alapja az oktatásspecifikus minőségmodell, a Comenius. Rendszeres igény- és elégedettségméréseket végzünk, folyamatainkat szabályoztuk, céljaink teljesülését indikátorok figyelésével követjük, s folyamatosan fejlesztünk.
Az oktatási miniszter 2002-ben elismerő oklevelet, 2005-ben pedig minőségfejlesztési munkánk elismeréseként a „Közoktatás 

Minőségéért Díj" elismerő oklevelét adományozta nekünk.
A cím kötelez, ennek megfelelően határozzuk meg céljainkat minden tanévre.

      

   
                              

 

Az iskola igazgatója: Kárász Péter

Címünk: 6400 Kiskunhalas Fazekas Mihály utca 1. HUNGARY

Tel.: +36 (77) 521-973, Fax: +36 (77) 521-974