Minősítéseink

refintlogo color big

bazisintezmeny logo

okoiskola

Következő esemény
DÖK nap
Courtesy of Go Mylo Countdown
Keresés az oldalon
Képes krónika

Thumbnail image

Tanulói laptop program

Magdi 2016

Nagy Czirok Lászlóné, igazgató

sitelogo hatartalanul

tehetseghu 234x60

Látogatók
Oldalainkat 22 vendég böngészi
Statisztika
Tagok : 44
Tartalom : 695
Tartalom találatai : 420149
Látogatószámláló
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa179
mod_vvisit_counterTegnap148
mod_vvisit_counterA héten1001
mod_vvisit_counterMúlt héten2195
mod_vvisit_counterEbben a hónapban5915
mod_vvisit_counterMúlt hónapban10592
mod_vvisit_counterÖsszesen927120
Bejelentkezés
Bejelentkezés tanárok részére.Határtalanul pályázat

 

 

2017

Történelmi múltunk és legendáink nyomában

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola 44 hetedik évfolyamos tanulója május 2-6. között felejthetetlen napokat töltött Erdélyben. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul! programnak köszönhetően 1 447 000 Ft pályázati támogatás állt rendelkezésre a tanulmányi kirándulás megvalósításához. Pályázati azonosító: HAT-16-01-0394

Célunk az volt, hogy a hetedik évfolyamon tanuló diákok számára teremtsünk lehetőséget arra, hogy bepillantva a határon túli magyarság mindennapjaiba megismerkedhessenek Erdély történetével, kulturális hagyományaival, jelenével, erősítve a tanulókban az összetartozás, nemzettudat érzését, segítve Erdély természeti és történelmi értékeinek felfedeztetésével a Kárpát-medencéről szerzett ismeretek elmélyítését.
Kirándulásunk főbb állomásai Arad, Déva, Vajdahunyad, Segesvár, Parajd, Korond, Farkaslaka, Zetelaka, Libán, Székelyudvarhely, Gyergyóújfalu, Gyergyószentmiklós, Gyilkos tó, Békás-szoros,Csicsaj-dülő, Szárhegy, Marosvásárhely, Kolozsvár és Nagyszalonta voltak.

7. évfolyam tanulói

Projektnapló 2017

2016

2014-ben jártunk először a Határtalanul program keretében Erdélyben. Azóta minden évben bebarangolhatjuk ezt a csodálatos vidéket. A 7. évfolyamosok idén a szabadságharc hőseinek emlékhelyeit keresték fel május 3-a és 7-e között. Beszámolójuk innen letölthető.

Projektnapló 2016

Örök Erdély – Erdély történelmi, néprajzi, természeti, kulturális értékei


Iskolánk, a Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola 2014-ben pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul elnevezésű erdélyi kirándulásra. (Pályázati azonosító: HAT-14-01-0594)
Célunk volt Erdély történelmi, néprajzi, természeti, kulturális értékeinek megismerése. Megvalósításra idén május 5-9-ig került sor. Utunk során eljutottunk Székelyföld szívébe, a Gyergyói-medencében elhelyezkedő Gyergyóújfaluba. A vendéglátó családok nagy szeretettel fogadtak bennünket. Ezt követően innen indultunk minden nap újabb települések megismerésére, a táj bebarangolására. Látogatást tettünk a helyi iskolában, találkoztunk azokkal a diákokkal, akiknek bemutatkozó levelet írtunk. Az esti táncházban már együtt énekeltünk és táncoltunk. Útvonalunk főbb állomásai: Arad, Déva, Vajdahunyad, Segesvár, Székelyudvarhely, Gyergyóújfalu, Gyergyószentmiklós, Marosvásárhely, Kolozsvár, Korond, Szováta, Sikaszó, Farkaslaka, Súgó-barlang, Pongrácz tető, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Medve-tó, Bucsin-hágó, Király-hágó. Nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg élménnyel és sok új ismerettel tértünk haza. Jó szívvel ajánljuk, akinek lehetősége van, keresse fel és ismerkedjen meg e gyönyörű vidékkel.


7. osztályos tanulók

Projektnapló

 

2015

Megérkezett a támogatási szerződés az erdélyi kirándulásunkra, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogat.

A programot negyven hetedik osztályos tanulóval 2015. május 5-tól 9-ig valósítjuk meg a HATÁRTALANUL! Program keretében.

 

2014

A HATÁRTALANUL! program keretében, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. nyílt pályázati felhívás keretén belül a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővülésének elősegítésére, 1.170.500 Ft támogatásban részesítette a következő tanévre vonatkozóan a 7.a és 7.b osztály tanulóinak Erdélybe vezető osztálykirándulását.

Kinsztlerné Lázár Erzsébet és Maglódiné Gärtner Mária pályázatírói munkája lehetővé teszi, hogy 36 tanulónk 2014. májusában, Nagyszalonta, Királyhágó, Gyergyóújfalu, Sikaszó, Zetelaka, Székelyudvarhely környékének történelmi és földrajzi nevezetességeivel ismerkedjen.

A pályázat projektnaplója az alábbi linken letölthető.